In English
Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » “HuitHapelin hällä väliä touhua” videotarina lapsille kierrätyksestä ja luonnon kunnioittamisesta

“HuitHapelin hällä väliä touhua” videotarina lapsille kierrätyksestä ja luonnon kunnioittamisesta

Kierrätysyhtiö Rippeen jäteneuvontaan kohdennettu videotarina ”HuitHapelin hällä väliä touhua” kertoo kierrätyksen tärkeydestä Lenni-lampaan, Lokki Kakaarin ja Näätä von HuitHapelin seikkailun välityksellä.

”HuitHapelin hällä väliä touhua” on pientarina, joka muistuttaa miten luontoa pitää kunnioittaa, jotta kaikilla on siellä hyvä elää, olla ja viettää aikaa.

Metsä kuuluu kaikille ja meidän kaikkien täytyy muistaa sen tärkeys koko maapallolle. Luonto on lukemattomien eläimien koti, jossa voi leikkiä, sitä voi tutkia tai vain nauttia metsän loppumattomista ihmeistä.

Videon tavoitteena on synnyttää mielenkiintoa kierrätykseen, luontoon, eläimiin sekä luoda erilainen ja jännittävä oppimisympäristö roskien elämästä.

Käy kurkkaamassa video tästä linkistä

Video on toteutettu yhteistyössä Teatteri Moorian kanssa. Savonlinnan Seudun Jätehuolto Oy:n aikaisempi maskotti Lenni -lammas on myös mukana videolla, ja Lennin elinkaari tällä toimintakentällä jatkuu.

Videon päätoteutuksesta vastaa teatterialan, nukketeatterin ja soveltavan taiteen ammattilainen Anne Hyvärinen Pirkanmaalta. Hän on kouluttautunut niin näyttelijäksi, nukketeatterin kuin teatteri-ilmaisuohjaajan ammattiin. Anne Hyväriselle teatterilla ja ympäristökasvatuksella on ollut merkittävä rooli hänen taiteellisella urallaan. Hyvärinen on kiertänyt kouluja kollegojensa kanssa vieden ympäristökasvatuksen viestiä teatterin keinoin tuhansille lapsille ympäri Pirkanmaata sekä Hämettä useiden vuosien ajan. Hyvärinen nimeääkin tekemäänsä taiteellista työtä ympäristöteatteriksi, koska teatteri voi yhdistyä moneen menettämättä luonnettaan olla taidetta. Lisäksi teatteri ja tarinallisuus ovat tehokas ja hauska tapa viedä haluttua viestiä eteenpäin. Tarinoiden kautta autamme lapsia ymmärtämään luonnon moninaisuutta ja sitä että jokainen meistä voi vaikuttaa omilla teoillaan luonnon ja ympäristön hyvinvointiin.

Kierrätysyhtiö Rippee puolestaan haluaa kohdentaa jäteneuvonnan resursseja nimenomaan kouluikäisiin. Ympäristökasvatuksellisesti tämä ikäryhmä on niitä tulevaisuuden aikuisia, joille lajittelun opit ovat itsestään selvää ja osa normaalia arkea. Yhtiö on alunperin julkaissut videon nimenomaan Lapsen oikeuksien päivänä 20.11, osoituksena lapsien tärkeydestä ja merkityksestä yhteiskunnassa ja kestävän kehityksen rattaissa.

Yhtiön mielestä on tärkeää, että nykytilanteessa videotarinan kautta jokaisella on mahdollisuus, katsomatta aikaan tai paikkaan, tutustua tähän lajittelun ja ympäristön kunnioittamiseen tähtäävään sanomaan. Videon tavoitteena on synnyttää mielenkiintoa kierrätykseen, luontoon, eläimiin sekä luoda erilainen ja jännittävä oppimisympäristö roskien elämästä.

Kierrätysyhtiö Rippee toivoo, että video otetaan käyttöön osana ympäristökasvatusta ja koulutyötä joko julkaisupäivänä tai sen jälkeen ja toivottaa mukavia hetkiä videon parissa.