In English
Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Kunnallinen kuljetusmalli » Kimppailmoitus bio- ja pakkausjäteastioille

Kimppailmoitus bio- ja pakkausjäteastioille

Kimppailmoitus bio- ja pakkausjäte

Jätelain muutoksen myötä bio- sekä hyötyjätteiden keräys siirtyy kunnalliseen kuljetusmalliin ja Kierrätysyhtiö Rippeen hallinnoitavaksi heinäkuussa 2023. Alueen jätehuoltomääräysten mukaan kiinteistöillä tulee olla biojätteen erilliskeräys, kuulua biokimppaan tai kompostoida syntyvä biojäte kiinteistöllä.

Jokaisella biojätekimpalla tulee olla nimettynä kimppajäteastian yhteyshenkilö, ns. kimppaisäntä. Kimppaisännän tulee ilmoittaa Kierrätysyhtiö Rippeen asiakaspalveluun kimpan osakkaat, heidän osoitteensa, sekä yhteisen biojäteastian sijainti, astioiden määrä ja tyhjennysrytmi. Isäntä vahvistaa kimpan suostumuksen uusien osakkaiden liittymiselle. Kimppaisäntä huolehtii myös muiden muutosten, kuten muutokset laskutukseen, kustannusten jakoon tai yhteystietoihin, ilmoittamisesta Rippeelle. Isäntä vastaa myös siitä, että keräyspaikalla huolehditaan lumitöistä ja liukkauden torjunnasta.

Tärkeää on ilmoittaa myös sopimanne maksuosuus biojäteastian tyhjennyksestä, jotta voimme jakaa tyhjennyskustannukset sopimuksenne mukaan. Jos jako-osuudet eivät ole tiedossamme, lähetämme biokimpan isännälle tyhjennyksestä laskun, joka sisältää kaikkien kimppaan kuuluvien kiinteistöjen osuudet.

Biokimpan lisäksi kiinteistöt voivat muodostaa kimppoja myös muiden hyötyjätejakeiden osalta. Jos olette muodostaneet kimpan muovin, kartongin, metallin ja lasin osalta (kaikkien tai osan edellä mainituista), täyttäkää myös nämä tiedot. Sekajäteastioiden tyhjennykset säilyvät ennallaan ja niistä vastaa edelleen jätteenkuljetusyritys, jonka kanssa olette tehneet sopimuksen. Myöskään paperi ei siirry kunnalliseen kuljetusmalliin.

Kaikista kimppaan kohdistuvista muutoksista tulee ilmoittaa Kierrätysyhtiö Rippeen asiakaspalveluun, esim. kimppaan liittyneet tai kimpasta irtaantuneet kiinteistöt, kimppaisännän/astian sijainnin vaihtuminen tai maksuosuuden muuttuminen.

Laskutamme kimppatietojen käsittelystä vuonna 2024 palvelumaksun 3€/kimpan osakas.