In English
Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Yrityksille » Siirtoasiakirja

Siirtoasiakirja

Siirtoasiakirja

Tietyt jätejakeet vaativat kuljetuksen ajaksi siirtoasiakirjan. Jätelaki velvoittaa käyttämään sähköistä siirtoasiakirjaa 1.1.2022 alkaen. Siirtoasiakirja koskee jätteen ammattimaista kuljettamista.

Mikäli asiakkaalla on oma sähköinen siirtoasiakirja -ohjelma, sitä voi käyttää. Tällöin siirtoasiakirjat tulee toimittaa Kierrätysyhtiö Rippeelle osoitteeseen jateasema@rippee.fi.

Jos asiakkaalla ei ole omaa ohjelmaa, Rippee tarjoaa sellaisen maksutta TSV-sopimuksen tehneiden asiakkaidensa käyttöön Nousialan jäteasemalle tai pienjäteasemille tuotavia kuormia varten.

Rippeen käytössä oleva siirtoasiakirjaohjelma on nimeltään Track, ja siihen saa käyttöoikeudet tilaamalla ne alla olevasta linkistä. Track on selainpohjainen ohjelma, joten erillisiä asennuksia ei tarvita, ja sitä voidaan sujuvasti käyttää myös mobiililaitteissa.

Siirtoasiakirja vaaditaan

   • vaarallisesta jätteestä
   • POP-jätteestä
   • sako- ja umpikaivolietteestä
   • hiekan- ja rasvanerotuskaivojen lietteestä
   • rakennus- ja purkujätteestä
   • pilaantuneesta maa-aineksesta.

Siirtoasiakirjaan merkitään valvonnan ja seurannan kannalta tarpeelliset tiedot muun muassa jätteestä, sen alkuperästä ja kuljettajasta. Vaarallisista jätteistä merkitään muita jätteitä tarkemmat tiedot.

Siirtoasiakirjan tiedot on toimitettava Suomen ympäristökeskuksen rekisteriin kuljetuksen päätyttyä. Track-ohjelma lähettää tiedot automaattisesti, kun kuljetus on vastaanotettu jätekeskukseen.

Tilaa käyttäjätunnukset

Lisätietoja:

Marko Utriainen, puh. 040 714 3351