In English
Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Kotitalouksille » Jätehuoltomääräykset

Jätehuoltomääräykset

Jätehuoltomääräykset

Sulkavalla jätehuoltomääräykset astuvat voimaan 1.1.2024.

Järjestettyyn jätteenkuljetukseen liittymisvelvollisuus

Jätehuoltomääräysten mukaan kaikkien vakituisesti asuttujen kiinteistöjen ja loma-asuntojen on liityttävä järjestettyyn jätteenkuljetukseen jätelain 646/2011:n mukaisesti joko sopimusperusteisesti jätteenkuljetusyrittäjän kautta tai keräysringin välityksellä tai kunnallisesti järjestetyn aluekeräyksen kautta.

Jätteiden lajitteluvaatimukset

Biojäte sekä tuottajavastuun alaiset jätteet kuten keräyskelpoinen paperi, sähkö- ja elektroniikkaromut (SER), paristot ja akut sekä moottoriajoneuvojen renkaat on asuinkiinteistöllä lajiteltava muusta yhdyskuntajätteestä erilleen. Biojäte on kompostoitava itse tai taajamissa on vaihtoehtoisesti mahdollisuus liittyä järjestettyyn biojätteen erilliskeräykseen jätteenkuljetusyrityksen kautta.

Keräyspaperille on keräyspisteitä kauppojen pihoissa, taajamissa sekä myös haja-asutusalueilla.

Savonlinnassa SER-romut otetaan yksityisiltä veloituksitta vastaan Savonlinnan Toimintakeskus ry:n SER-vastaanottoon, Pohjolankatu 6. Lisäksi joissakin osakaskunnissa on vastaanottopisteet SER-jätteelle.

Paristojätteet sekä kannettavat akut voi palauttaa niiden myyntipisteisiin.

Ajoneuvojen akkuja ottavat vastaan mm. akkuliikkeet, Nousialan jäteasema, Kerimäen ja Rantasalmen pienjäteasemat sekä Savonlinnan Toimintakeskus ry:n SER-vastaanotto (Pohjolankatu 6).

Renkaita ottavat vastaan rengasliikkeet.