In English
Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Yrityksille » Rakennus- ja purkujäte » Asbestijäte

Asbestijäte

Asbestijäte

Nousialan lajitteluasemalla vastaanotetaan mm. lämpöputkien ja ilmastointikanavien eristeitä, joissa on asbestia. Asbestia voi olla edellä mainittujen eristeiden lisäksi myös mm. palonsuoja-, kosteus- ja äänieristeissä, lattia- ja kattolaatoissa (kuten Vartti-kate), julkisivupinnoitteissa (kuten mineriittilevyt) ja vanhojen talojen huopakatteissa.

Nousialan lajitteluasemalle lämpöputkia tuotaessa tulee putken ympärillä oleva asbestijäte olla eroteltuna metalliputkesta. Jos asbesti on metalliputken sisällä, erottelua ei tarvitse tehdä, mutta päät on kapseloitava. Myös ilmastointikanavien asbestinauhatiivisteet tulee olla metallista erillään. Erilaiset laippaliitokset ym. tulee olla myös asianmukaisesti kapseloitu, mikäli liitoksissa on asbestia.

Pölyävää asbestia sisältävät jätteet tulee pakata kuljetusta ja siirtoa kestävän muovin sisään (esim. lasikuituvahvistettuihin säkkeihin tai vastaavan lujuuden omaaviin säkkeihin). Pakkauksessa tulee olla merkintä “asbestijäte”. Pakkaukset on puhdistettava huolellisesti asbestipölystä ennen autoon kuormaamista.

Jos jätettä ei voida pakata jätesäkkiin ja jäte on pölyämättömässä muodossa, kuten ehjät kattolevyt, riittää, että asbestijätettä sisältävä lava on huolellisesti peitetty kaksinkertaisella muovilla.

Nousialan lajitteluasemalla henkilökunta tarkastaa asbestijätekuormat. Lajitteluasemalla otetaan vastaan vain asianmukaisesti pakattua ja merkittyä asbestijätettä. Mikäli asbestijäte on pakattu väärin, ei jätettä vastaanoteta.

Tarkempia ohjeita purkutyön suorittamisesta antaa Kaakkois-Suomen työsuojelupiiri.

Lisätietoa asbestijätteen vastaanottotavasta: p. 040 714 3350