In English
Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Tietoa yhtiöstä » Jäteasemat » Savonrannan jäteasema

Savonrannan jäteasema

Savonrannan jäteasema

Savonrannalla osoitteessa Teollisuustie 7, 58300 Savonranta, sijaitsee jätepiste, jossa otetaan vastaan seuraavia jätteitä:

SER-jäte

Kaikki sähköllä, akulla tai paristoilla toimivat laitteet ovat SER-jätettä. SER-jäte on ensisijaisesti toimitettava liikkeeseen, josta uusi laite ostetaan.

Keräyskontti on avoinna arkisin klo 9.00 – 15.00.

Tavaroiden jättäminen kontin eteen on kielletty. Tavaroiden siivoamisesta lähetetään siivousmaksu.

Metalli

Puukiukaat, polkupyörät, kattopellit ja pienmetallin voi laittaa metallilavalle.

Metallilavalle ei saa laittaa autonrenkaita eikä öljynsuodattimia.

Pahvi

Pahvinkeräykseen voi laittaa pakkaukset litistettyinä.

Lasi

Lasinkeräykseen voi laittaa tyhjät pullot ja lasiset elintarvikepakkaukset, kuten hillopurkit ja lasipullot.

Älä laita ikkunalasia, peilejä, juomalaseja tai lämmönkestäviä astioita lasinkeräykseen. Lasinkeräykseen kelpaamaton lasi tulisi toimittaa Nousialan jäteasemalle tai pienjäteasemille. Asemilla jätelasia otetaan kotitalouksilta veloituksetta vastaan muovipussillisen verran.

Paperi

Kaikki paperi, joka tulee postiluukusta tai jaetaan postilaatikkoon, kelpaa paperinkeräykseen. Myös pehmeäkantiset kirjat voi laittaa keräykseen. Kirjojen kovat kannet tulee poistaa ennen paperinkeräykseen laittoa. Kovat kannet ovat sekajätettä.

Vaaralliset aineet

Vaarallisten aineiden kuntakeräys on jokaisen kuukauden toinen arkikeskiviikko klo 15.00 – 17.00.

Fortumin auto päivystää jätepisteellä. Kotitaloudet voivat toimittaa ilmaiseksi akut, öljyt, maalit, loisteputket, pienloisteputket, jäähdytys- ja jarrunesteet, aerosolipakkaukset, torjunta-aineet ja liuottimet. Jätteet on jätettävä suoraan autoon, ei jätepisteelle.

Yli 200 litran öljymäärille voi tilata ilmaisen noudon Fortum Waste Solutions Oy:n asiakaspalvelusta p. 010 755 1628. Astioineen noudettavasta öljystä peritään kuljetusmaksu.

Paristot ovat tuottajayhteisön vastuulla olevaa jätettä jotka on palautettava kauppaan. Kierrätysyhtiö Rippee ei ota millään hallinnoimallaan jäteasemalla, ekopisteellä tai aluekeräyspisteellä paristoja vastaan.

Asiakaspalvelu arkisin klo 9.00-15.00, p. 015 557 163, kenttätyöntekijä p. 040 714 3351 / 040 714 3353