In English
Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Saavutettavuuseloste

Saavutettavuuseloste

Rippee.fi Saavutettavuusseloste

Tämä on organisaation Kierrätysyhtiö Rippee saavutettavuusseloste. Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.rippee.fi ja on laadittu 12.06.2023. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi. Kierrätysyhtiö Rippee pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamislain sekä EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti.

Vaatimuksenmukaisuus

Rippee.fi -verkkosivusto noudattaa WCAG:n 2.1 standardin mukaisia AA-tason saavutettavuuskriteerejä. Alempana selvitys saavutettavuusarvioinnista.

Ei saavutettava sisältö

   • Toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. docx, pdf), jotka on julkaistu ennen 12.06.2023
       • esim. Lajitteluoppaat kotitalouksille
   • Sähköisiä lomakkeita
       • esim. Palautelomake, Astiatilauslomake
   • Havaittava: Valikon yläosan tekstien kontrasti
       • 1.4.3 Kontrasti (minimi)

Saavutettavuusselosteen laadinta

Rippee.fi -verkkosivusto on julkaistu 29.04.2023. Tämä saavutettavuusseloste on laadittu 12.06.2023. Sivuston saavutettavuuden täyttymistä on seurattu kehitystyön edetessä sekä sisältöä luodessa.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen sivustollamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Saavutettavuuspalautetta voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rippee.fi tai puhelimitse Rippeen asiakaspalveluun numeroon 015 557 163.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Saavutettavuuskantelu ja saavutettavuusselvityspyyntö

Mikäli saat Rippeeltä saavutettavuuspalautteeseen epätyydyttävän vastauksen tai et saa pyydettyä sisältöä saavutettavassa muodossa, voit tehdä saavutettavuuskantelun tai saavutettavuusselvityspyynnön. Suomessa saavutettavuutta valvoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto (ESAVI). ESAVI:n saavutettavuusvaatimukset.fi -sivuilla on ohjeet ja osoitteet jatkotoimenpiteisiin.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Digipalveluistamme on tehty saavutettavuusarviointi

Verkkosivuston saavutettavuutta on testattu muun muassa saavutettavuuden tutkimiseen suunnitellulla Web Accessibility Evaluation Tool-työkalulla sekä macOS-käyttöjärjestelmän VoiceOver-näytönlukutekniikkaa käyttäen. Verkkosivujen testaus on suoritettu eri verkkoselaimilla. Eri toiminnallisuudet on testattu, muun muassa navigointiin ja hakuun liittyvät toiminnot. Verkkosivuston saavutettavuudesta on todettu muun muassa seuraavat asiat: sivuston käyttö on mahdollista näppäimistörajapinnan välityksellä. Verkkosivuston elementeillä on niitä kuvaavat nimilaput tai selitteet, joita näytönlukutekniikat hyödyntävät. Sivuston käyttö on mahdollista myös, kun verkkosivujen sisällön koko on suurennettuna 200 prosenttiin. Verkkosivusto on responsiivinen ja sen selaaminen on mahdollista eri kokoisilla näytöillä. Sivuston suunnittelussa ja toteutuksessa huomioitiin saavutettavuuden kriittiset A- ja AA-tason vaatimukset.