In English
Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Kunnallinen kuljetusmalli » Astiatilaus

Astiatilaus

Astiatilaus

Jätelain muutoksen myötä bio- sekä pakkausjätteiden keräys siirtyy kunnalliseen kuljetusmalliin ja Kierrätysyhtiö Rippeen hallinnoitavaksi heinäkuussa 2023. Kartalla näkyy kunnallisen mallin kuljetusalue ja sieltä voi tarkastaa, sijaitseeko kiinteistö kuljetusreitin varrella.

Alueen jätehuoltomääräysten mukaan kiinteistöllä tulee olla biojätteen erilliskeräys, kuulua biokimppaan tai kompostoida syntyvä biojäte. Lisäksi kaikilla vähintään 5 huoneiston kiinteistöillä tulee olla pakkausjätteiden keräys, alle 5 huoneiston kiinteistöille keräys on vapaaehtoista.

Astiatilaus ja -toimitus

Jos kiinteistöllä on olemassa oma jäteastia tai yhtiön lunastama vuokra-astia, sinun ei tarvitse tilata astioita. Kunnallisessa mallissa astiapalvelu kuuluu tyhjennyshintaan, eikä jatkossa ole enää erillistä astiavuokraa. Asteittain kiinteistöjen omat astiat korvataan uusilla astioilla. Nyt yhtiön lunastamat, kiinteistöllä olevat astiat tarroitetaan ennen heinäkuuta. Kiinteistöjen omistamien astioiden tarroitus hoidetaan kesän ja alkusyksyn aikana.

Tilaa tarvittava bio- tai pakkausjäteastia ajoissa. Aloitamme astiatoimitukset jo toukokuussa, vaikka tyhjennykset alkavat pakkausjätteen osalta 1.7. ja biojätteen osalta 19.7. Tällä pyrimme välttämään astiatoimitusten ruuhkaa ja varmistamaan, että kaikki astian ajoissa tilanneet sen saavat. Jos kiinteistöllä on mahdollisuus säilyttää astiaa muutamia viikkoja ennen tyhjennysten alkua, kannattaa tilaus tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Tilauslomakkeelle voi laittaa toimitusaikatoiveen. Samoin voi laittaa toiveen astian tyhjennysväleistä, mutta lopullinen tyhjennysväli määräytyy reitityksen mukaisesti.

Huomioithan, että taloyhtiön jäteastiatilaukset voi tehdä vain hallituksen puheenjohtaja tai isännöitsijä.
Bio- ja pakkausjätekimppojen tilaukset voi tehdä kimppaisäntä.

ASTIATILAUSLOMAKKEELLA voi tilata bio- tai pakkausjäteastian.

Astioiden hinnat

Yhtiö tuo astian veloituksetta pihaasi kuljetusalueen kiinteistöille, seuraavissa tapauksissa:

      • Haluat luopua kompostoinnista ja liittyä biojätteen erilliskeräykseen.
      • Olet jätekimpassa, mutta haluat siirtyä kiinteistön omaan jäteastiaan bio- tai pakkausjätteen osalta.
      • Sinulla on nyt vuokra-astia, jota yhtiö ei ole lunastanut, etkä itse ole ostamassa vuokra-astiaa kiinteistön omaksi. Yhtiö on lunastanut astiat seuraavilta kuljetusyrittäjiltä; Imupalvelu Luukkainen, MPT-Kuljetus ja Lassila & Tikanoja.
      • Kiinteistöllä on 1-4 huoneistoa ja kiinteistö haluaa liittyä vapaaehtoiseen pakkausjätteiden keräykseen.
      • Jätehuoltomääräysten mukaisesti kiinteistöllä olisi pitänyt olla 1.1.2023 kaikki pakkausjätteiden astiat, mutta kiinteistöllä on poikkeuslupa aloittaa erilliskeräys vasta 1.7. 2023 alkaen.

Yhtiöltä on myös mahdollista ostaa astiat ja astiatoimitus. Astiahinnat ja toimitusmaksu

Jätetaksan mukainen astiamaksu menee mm. seuraavissa tapauksissa:

      • Kiinteistöllä ei ole aikaisemmin ollut mitään biojätteen käsittelytapaa, mutta haluaa nyt liittyä erilliskeräyksen piiriin.
      • Jätehuoltomääräysten mukaisesti kiinteistöllä olisi pitänyt olla 1.1.2023 alkaen kaikki pakkausjätteiden keräysastiat, mutta niitä ei ole vielä, eikä myöskään ole poikkeuslupaa. Näissä tapauksissa astioita tuodaan kiinteistölle myös ilman erillistä tilausta, mutta varmistaaksenne että saatte astiat ajoissa, kannattaa tilaus tehdä.
      • Kiinteistöllä on ollut omat astiat ennen kunnallisen mallin alkua, mutta haluavat uudet astiat ehjien ja kunnossa olevien tilalle.