In English
Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Huomioita jäteastioiden talvityhjennyksiin

Huomioita jäteastioiden talvityhjennyksiin

Talvi asettaa haasteita jäteastioiden tyhjennyksille. Huolehdittehan, että jäteastioiden ja -katosten ympäristön lumityöt ja hiekoitus tehdään ajallaan ja lumet putsataan myös jäteastioiden kansien päältä. Lumien ja jäiden poistaminen sekä hiekoitus parantavat kaikkien turvallisuutta, myös jäteauton kuljettajien.

Muista nämä:

  1. Esteetön kulku. Jäteauton kuljettajan on päästävä jäteastian luokse esteettä ja astia on voitava vetää jäteautolle. Jäteastian edessä ei saa olla autoja tai muita esteitä.
  2. Jäätyminen. Muista tarkistaa, että jäteastia ei ole jäätynyt maahan sekä jätekatoksen ovet avautuvat. Jos jäteastia on jäätynyt, kannattaa se mahdollisuuksien mukaan ottaa sulamaan vaikkapa autotalliin tai varastoon ennen tyhjennyspäivää. Jäätynyt astia voi jäädä kokonaan tai osittain tyhjentymättä. Jäätymistä voi estää laittamalla biojäteastiaan mahdollisimman vähän märkää jätettä.
  3. Huolehdi, että jäteastiat eivät ole lumipenkkojen keskellä. Painavien jäteastioiden vetäminen umpihangessa on hankalaa, joskus jopa mahdotonta. Lumet täytyy poistaa myös jäteastioiden luota, jätekatoksesta ja sen läheisyydestä sekä astiasuojien päältä. Poistamattomat lumet voivat aiheuttaa kuljettajille suuren turvallisuusriskin astioita tyhjennettäessä, jos jäätynyttä lunta tippuu kuljettajan päälle astiaa tyhjennettäessä.
  4. Muista hiekoitus, kun lumet sulavat. Hiekoitettu piha parantaa meidän kaikkien turvallisuutta.
  5. Kiinteistön omistajalla on vastuu jäteastioiden ympäristöstä ja niille johtavasta kulkuväylästä.